ribolov

PECANJE ŠARANA

Generalna — Autor stojanovicm @ 21:12
    Lociranje dobrih mesta na rekama za pecanje šarana.

    Takva mesta se obično vide golim okom a ako se ima malo iskustva onda nema nikakvih problema sa odabirom pravog mesta za pecanje kao što su potopljeno drveće, granje, panjevi, strme obale, blizina druge obale (što podrazumeva i veću dubinu vode), limani,mostovi.

 Šaran obožava ovakva mesta , a mi? , pa mi se moramo prilagoditi.

    Priprema mesta , kao što rade kolege na akumulacijama, hranjenja u dužem vremenskom periodu su nepotrebna, ali i ne smetaju. Dovoljno je samo par izlazaka pred sam dan pecanja, mada postoje i instant varijante za jednodnevni ribolov, ali o tome drugom prilikom.

    PRIHRANA:

Prihranu treba baciti uzvodno, nekoliko metara dalje od mesta na kojem se peca da voda polako nanosi hranu prema mestu pecanja. Ako se peca na kukuruz nije loša varijanta sa pogačama napravljenim od kukuruza i gline koje voda mnogo teže nosi. Boilama je najbolje je hraniti izdrobljenim, ili pak boilama manjeg prečnika, peletima umešanim zajedno sa glinom i kukuruzom, a može i posebno uz korištenje "PVA" kesica ili mrežica.

   Način ribolova

   Peca se izuzetno blizu nekad i u samoj obali, pa zato je tišina veoma bitna stavka, mada je po danu to neizvodljivo tako da se moj ribolov svodi na noć, što samo otežava i ovako težak način ribolova.

   Sledeće na šta se mora obratiti pažnja je prezentacija mamca, što povlači i prilagođavanje pribora situaciji.

   Iključivo koristim teška pljosnata olova od 90 pa sve do 150 grama ( u nekim situacijama i to je malo), oblika suze koja dobro leže na rečnom dnu i ne kotrljaju se.

   Izuzetno su se pokazala kupovna olova domaćih proizvođača sa karakterističnim ispupčenjima koja drže celu montažu na unapred određenom mestu!

   Powered by blog.co.yu