ribolov

ADA SAFARI- ribolovacki klub

Generalna — Autor stojanovicm @ 18:04

 

    Posluje u okviru preduzeća Rebox d.o.o. Beograd

   -Jezero se nalazi u centru Beograda. Jedinstveno po lokaciji za ovu vrstu sporta. Nalazi se na samo 5 km od strogog centra grada i 15 min od aerodroma, 5 km od­ železnicke stanice ili 5 km od luksuznih hotela „Hyatt Regency" i „Intercontinental", a na samo 2 km od hotela „B" kategorije.

   

   -Od nekadašnje močvare zarasle u šipražje i trsku,­ napravljena je 1994. godine Ada safari jezerce površine 6 ha, po­ribljen­o k­ap­italn­im i ret­kim pr­ime­rc­im­a ribe, strogo kontrolisanog kvaliteta. Okruženo je stoletnom šumom gde ste apsolutno izolovani od gradske buke. Na raspolaganju je i restoran „Opušteno", gde, u stilu imena, možete da se osvežite, pojedete nešto, ili, ako niste ribolovac, uživate u predivnoj prirodi ne verujuci da se nalazite u centru dvomilionskog grada.

  

   -Jezero je u obliku zrna pasulja, ukupne površine 6 ha. Prosecne je dubine 2 m i podeljeno je veštackom pregradom (žicanom mrežom) na dva dela..Prvi deo od 3,2 ha, sa uredenom obalom, 30 pecaroških numerisanih mesta, poribljen je kapitalcima i pruža idealne uslove za sportski ribolov. Dno je muljevito i pešcano, ima i oborenih stabala u vodi. To su mesta gde šaran voli da boravi. Ali, ako ste došli da pecate vama je sve podredeno. Pecati možete jedan dan ili više uz obaveznu rezervaciju. Ribolov na ovom jezeru se odvija po strogim pravilima ne bi li se sacuvalo bogatstvo ribljeg fonda. Sve je tu, pa i riba o kojoj ste maštali celog svog života.

   

   -Sigurni smo u jedno - uspeli smo da naše posetioce, ribolovce, uverimo da se o ovom mestu zaista vodi racuna i oni su polako sami preuzeli dnevno cuvanje jezera i ribe u njemu. Nocu cuvanje pokrivaju dva coveka, plus dežurna služba Ade Ciganlije u saradnji sa MUP-om. Do sada, i ako smo imali nekoliko kontrolnih akcija, nikoga nismo zatekli u krivolovu.

                                Powered by blog.co.yu