ribolov

16 Nov, 2009

Najosnovnije o ribolovu

Generalna — Autor stojanovicm @ 22:36

 

                          

 

   -Ribolov je pojam koji se koristi za lov ribe u morima, jezerima, rekama i ostale plodove mora kao školjke, rakove i hobotnice. Ribolov se dalje deli na sportski ribolov (ribolov kao hobi) i komercijalni ribolov. Ribolov je stara i široko rasprostranjena aktivnost sa raznim tehnikama i tradicijama, ali i primenom modernih tehnoloških pomagala. Na našim teritorijama preovladava ribolov na rekama i jezerima.

   -Kada se kaže ribolov, tu ne mislim na samo pecanje ribe, već sveobuhvatan doživljaj koji podrazumeva izlazak u prirodu, druženje i kao krajnji produkt pecanje.

   -Biti pecaroš ne znači ustati rano, otići na vodu napecati sve što se zakači na udicu, zatim brže bolje kući da se riba isprži i pojede. Ako se tako ophodite prema pecanju i ribi lakše i jeftinije je da odete u ribarnicu i kupite ribu. Pročitajte ova osnovna pravila ponašanja na vodi i pokušajte da ih poštujete.

   –VRATITE U VODU RIBU KOJA JE ISPOD MERE !!! ( Šaran 30 cm, Štuka 30cm, Linjak 20 cm, Smudj 35 cm, Karaš 20cm, Kečiga 30cm, Deverika 25 cm, Som 60 cm )

   –Počisti smeće koje si zatekao, mnogo je lepše pecati na čistoj obali. Sve smeće spremi u kesu i baci u kontejner kada se budeš vraćao kući.

– Obalu ostavi uvek čistu. Ne ostavljaj iza sebe smeće, papire i druge otpatke, biće ti krivo kada dođeš sledeći put na to mesto i zatekneš prljavu obalu.

   –Ne stvaraj buku na ribolovnom mestu, smeta i ribi i drugim ribolovcima.

   –Uvek zatraži dopuštenje (od ribolovca koji je pre tebe došao) za ribolov u njegovoj blizini.

   –Pažljivo rukuj priborom i ne prebacuj svojim preko tuđeg.

   –Ne zabacuj blizu kolege koji je prvi došao, odmakni se malo od njega.

   –NAŽALOST ne postoje privatna rirbolovna mesta i ne pokušavaj da se svađaš sa „uljezom“ koji je seo na tvoje mesto (propašće ti dan namenjen pecanju). To što si ga ti pripremio i prihranio ne znači da si ga zakupio, pokušaj da ustaneš ranije od „uljeza“ ili pronađi skriveno mesto gde „uljeza“ nema.

   –Ne bućkaj po vodi.

   –Spremi kompletan pribor ( sve što ti je potrebno ) pre pecanja, ne dozvoli da tražiš od kolege da ti pozajmi jednu udicu, olovicu i sl.

   –Ako ti neko dete zatraži udicu daj mu, to su ipak naši naslednici.

   –Ne savetuj nikoga, ne nameći svoje mišljenje ako ti savet i mišljenje niko nije tražio.


Komentari

 1. kada bi se svi pridrzavali osnovnog pravila nebi razmisljali dali na nasim rekama i kanalima ima ribe.prvo i osnovno izmenite zakon povecajte znatno vece kazne i sankcije . a i po ovom zakonu da inspekcija i cuvari iole rade svoj posao bilo bi mnogo efikasnije. trba juriti pecarose koji nemaju dozvolu i kazniti ih ali mnogo je veca efektivnost obici pijace i prodavnice (ribarnice)i ako se kod njih nadje riba koja je ispod minimalne lovine treba ih debelo sankcionisati.jel ako oni ne otkupljuju od ribokradica ni ribokradica nece loviti.samo to sprciti i 80% ce se videti uspeh.to mi svi znamo ! ali izgleda da to mnogo jakim ljudima ne odgovara kao jure neke sitne ribokradice a one sa legalnim mrezama niko ne kontrolise.neka oni rade svoj posao ali ribu koja je minimalna lovna velicina i riba koja je u mrestu moraju da puste.opet kazem samo kontrola pijace i ribarnice oni ako ne otkupe ribolovci nemaju kome da prodaju zabranjenu ribu.poz...

  Autor vlada — 21 Feb 2015, 11:51

 2. kada bi se svi pridrzavali osnovnog pravila nebi razmisljali dali na nasim rekama i kanalima ima ribe.prvo i osnovno izmenite zakon povecajte znatno vece kazne i sankcije . a i po ovom zakonu da inspekcija i cuvari iole rade svoj posao bilo bi mnogo efikasnije. trba juriti pecarose koji nemaju dozvolu i kazniti ih ali mnogo je veca efektivnost obici pijace i prodavnice (ribarnice)i ako se kod njih nadje riba koja je ispod minimalne lovine treba ih debelo sankcionisati.jel ako oni ne otkupljuju od ribokradica ni ribokradica nece loviti.samo to sprciti i 80% ce se videti uspeh.to mi svi znamo ! ali izgleda da to mnogo jakim ljudima ne odgovara kao jure neke sitne ribokradice a one sa legalnim mrezama niko ne kontrolise.neka oni rade svoj posao ali ribu koja je minimalna lovna velicina i riba koja je u mrestu moraju da puste.opet kazem samo kontrola pijace i ribarnice oni ako ne otkupe ribolovci nemaju kome da prodaju zabranjenu ribu.poz...

  Autor vlada — 21 Feb 2015, 11:52

 3. Hello!
  i can do everything for u, sending nude photos, live naughty pics naked, masturbating videos, texting dirty all day, or making cum u 3 4 times in a row… a sweet tounge, a dirty mind and a loving soul. i am exactly what you need!
  talk to me someone: http://dating4.fun/u/zhavia

  Autor ElenaobEmy — 13 Maj 2020, 04:18


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu